Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pianíno torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
656x440_tort pian 145668 12.jpg
33
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
Img_5998 9.jpg Img_6000 1 9.jpg Img_6002 9.jpg Img_6003 9.jpg

Img_6009 9.jpgImg_6011 9.jpg

Img_6013 9.jpg Img_6016 9 1.jpg Img_6026 9.jpg Img_6027 9.jpg Img_6039 9.jpg Img_6040 9.jpg Img_6041 9.jpg Img_6038 9.jpg Img_6047 9.jpg Img_6051 9.jpg Img_6049 9.jpg Img_6055 9.jpg Img_6058 9.jpg Img_6065 9.jpg Img_6069 9.jpg Img_6075 9.jpg Img_6076 9.jpg Img_6081 11.jpg Img_6077 9.jpg Img_6094 11.jpg 656x440_tort pian 145668 12.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 80 g cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 25 g kakaa
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém na tortu:
  • 40 g kukuričného škrobu alebo hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 ml mlieka
  • 100 g masla
  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička oleja
  • 2 lyžice teplej vody
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • krém na piškótu:
  • 150 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • glazúra a krém na zdobenie:
  • 250 g čokolády
  • 50 g masla
  • 200 ml smotany kyslej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, s kakaom a s mletými orechmi.Cesto si buď to rozdelíme na dve časti a upečieme dva samostatné korpusy, alebo upečieme celé a potom vychladnutý korpus prerežeme na dve časti.Pečieme pri 180°C 25 minút..Kontrólujeme špáradlom.Samozrejme ak pečieme dva samostatné korpusy čas pečenia sa zníži..

2. Krok

Piškótu si pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom do peny.Potom pridáme trochu oleja a vodu..Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva .Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 32 x 39 cm .A pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.

3. Krok

Po upečení piškóty ju vyklopíme na práškovým cukrom posypanú utierku, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme.

4. Krok

krém na tortu si pripravíme tak, že v 50 ml mlieka si vmiešame škrob a ostatné mlieko s cukrom dáme variť.Keď sa mlieko rozvarí prilejeme vymiešaný škrob (alebo hladkú múku) a uvaríme hustý krém..Ten potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Po vychladnutí vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý puding.

5. Krok

Krém na piškótu:Maslo s čokoládou na miernom plameni rozpustíme.Potom odstavíme a vmiešame mleté orechy.Necháme vychladnúť a potom s krémom natrieme piškótu.Tú potom nakrájame na 4 cm pásy..

6. Krok

Prvý tortový korpus si natrieme 1/3 krému.Z jedného 4 cm pásu piškóty si urobíme malú roládku ktorú postavíme do stredu torty.Okolo nej budeme navíjať ostatné pásy dokola.potom vrch potrieme ďalšou časťou krému a položíme na vrch druhý tortový korpus..kraje torty potrieme zvyšným krémom.

7. Krok

Vrch torty potrieme čokoládovou glazúrou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a masla..Glazúru rozdelíme na dve časti a do jednej , keď vychladne primiešame kyslú smotanu..

8. Krok

Tortu dozdobíme krémom s čokolády a kyslej smotany..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3167 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.