reklama:

Peštiansky tvarožník

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia1492
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 55m
reklama:
reklama:

naozaj maďarský recept

Suroviny

  • 480g múka polohrubá
  • 240g maslo
  • 120g cukor práškový
  • 2ks vajcia
  • štipka soľ
  • 1bal. cukor vanilkový
  • 1bal. prášok do pečiva
  • 1kelímok smotana kyslá
  • 2čl citrónová šťava ,
  • 3-4 pl strúhanka
  • plnka: 1000g mäkší tvaroh
  • 200g cukor práškový
  • 5ks žĺtka , 1dl kusový džem jahodový
  • Poleva: 5ks bielky
  • 480g múka polohrubá
  • 240g cukor práškový

Postup prípravy

1. Krok

Ingrediencie od 1 po 9 zmiesime na cesto ,ktoré necháme 30 minút postáť...rozvaľkané cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech..

2. Krok

takto dané cesto, dáme do rúry zapiecť do bledoružova...medzitým si urobíme plnku z tvarohu cukru žĺtok a jahodoveho džemu...

3. Krok

zapečené spodné cesto s plechom vyberieme a posypeme strúhankou a na vrch dáme tvarohovú plnku a znovu dáme do rúry zapiecť,,,

4. Krok

kým sa tvaroh zapekal,tak sme si ušľahali tuhý sneh z bielkov a pr.cukru a na takto zapečený tvaroh cukrárenským vreckom ozdobíme povrch tak , aby sa nám to potom dobre krájalo...urobíme po šírke pásy na každých 5cm a dáme sneh zapiecť do ružova,,,

5. Krok

dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?