Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníkové cesto

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikove cesto.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.at
  • Kusov: 100
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 300 g medu
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • 600 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 20 g kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med si necháme vo vodnom kúpeli aby zredol..V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny..Potom pridáme mäkké maslo, múku s práškom do pečiva..Nakoniec primiešame tekutý med, perníkové korenia a kakao..Cesto vymiesime a dáme na 1 hodinu do chladničky..

2. Krok

Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary..pečieme na plechu s papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre na 180°C asi 12 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

703 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.