reklama:

Perníková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Hlavne2 (2)
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 150g múka hladká
  • 100g cukor práškový
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kakao
  • 5 polievkových lyžíc olej
  • 9 polievkových lyžíc, teplá voda
  • štipka soľ
  • 1/2 kypriaci prášok do perníka
  • džem ríbezľový (alebo malinový)

Postup prípravy

1. Krok

Múku a práškový cukor preosejeme, dáme do misky, pridáme vajcia.

2. Krok

Kakao a štipku soli.

3. Krok

Olej a vodu.

4. Krok

Len 1/2 kypriaceho prášku do perníka.

5. Krok

Dobre vymiešame.

6. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom)

7. Krok

A dáme piecť do vyhriatej rúry (plynová rúra: 3 stupeň) pečieme tých 12-15 minút. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.

8. Krok

Zvinieme a necháme vychladnúť.

9. Krok

Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.

10. Krok

Roládu rozvinieme a natrieme lekvárom, ja som ešte dala ku kraju aj ríbezle.

11. Krok

Vrch rolády sa môže poliať čokoládovou polevou, alebo ľubovoľne ozdobíme.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/pernikova-rolada.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?