Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníková chalúpka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
1327d668 77a7 4abf 9842 fb7b6ea326ba
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min

obrazek_chaloupka Obrazek_chaloupka3 obrazek_chaloupka2

reklama:

Suroviny

  • 1, 25 šálky hnedého cukru
  • 3/4 šálky trstinovej melasy (nahradíme medom)
  • 200 g masla
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1,25 šálky mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 6,5 šálky hladkej múky
  • 3,25 šálky práškového cukru
  • 3 - 4 vaječné bielka
  • citrónová šťava
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na panvičku si dáme hnedý cukor , melasu alebo med, maslo škoricu štipku soli a na miernom ohni za stáleho miešania počkáme kým sa nám cukor nerozpustí.Potom pridáme mlieko.Necháme vychladnúť..

2. Krok

K zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva..Môžete pridať aj perníkový prášok.Vymiešame hladké pevné cesto.Cesto si rozdelíme na bochníky a zabalíme do fólie a chlade necháme odpočívať..Najlepšie cez noc.

3. Krok

Na ľahko pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na 0,5 cm .Nožíkom vykrajujeme časti chalúpky a tie ukladáme na papierom vyložený plech.

4. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút..Môžete plech otáčať ak vám cesto netmavne rovnomerne.

5. Krok

Teraz si pripravíme karamelový sirup , ktorý nám poslúži ako lepidlo. Zmiešame si 1 1/4 šálky práškového cukru z 3/4 šálky vody a privedieme k varu.Varíme kým nám zmes nestmavne a nezhustne..Trvá to tak cca 10 minút.Hneď musíme s tým lepiť , takže odporúčam pripravovať až keď máte upečený perník a vychladnutý..

6. Krok

lepíme po častiach ták že hrany namáčame do sirupu, potom pritlačíme k sebe a necháme zatuhnúť..Ak by vám sirup tuhol pustite ho v mikrovlnke..

7. Krok

Pripravíme si sneh na zdobenie. 2 šálky práškového cukru,4 vaječné bielka..štipka soli. Vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom postupne pridávame práškový cukor.Ten si predtým preosejeme na najjemnejšom sitku aj 3 x po sebe...Môžete sneh prifarbovať potravinárskymi farbami...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3580 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.