Perník

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_46
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 40dkg múka hladká
  • 30dkg cukor práškový
  • 2 vajcia
  • 1 dcl olej
  • 3 a 1/2 polievkové lyžice lekvár
  • 1 kávová lyžička škorica
  • 1 perníkový kypriaci prášok
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice kakao
  • 200-300ml mlieka
  • Poleva:
  • 70g masla
  • 100g horká čokoláda

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, lekvár, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko, dáme do misy a spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm). Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 35-40 minút. Po upečení ešte horúce potrieme lekvárom a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g varovej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/pernik.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?