Pečené zemiaky

BM5LJUBimbc
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

 

Zemiaky..Ryža..Cestovina..

Stále tie isté prílohy. Ako pripraviť prílohu rýchlo a pritom inak ako zvyčajne? Ponúkam Vám takýto spôsob prípravy zemiačikov.

Suroviny

  • 8 stredných zemiakov
  • 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1,5 lyžičky rasce
  • 1,5 lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 lyžičky zmesi talianskych byliniek alebo provensálske korenie
  • 1,5 lyžičky soli
  • 2 bielka

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky očistíme a osušíme.

2. Krok

Potom ich nakrájame ako hranolky.

3. Krok

Zarobíme si do jednej misky koreniny a v druhej miske vyšľaháme bielka do peny. Najskôr zemiaky premiešame v bielkovej pene a potom ich pokoreníme. Dáme na plech vymastený olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 40 minút.

4. Krok

Aby boli zemiačiky lepšie, po 10 minútach ich vždy premiešame.

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?