Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené „mňamky “ buchty s lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
IMG_20151007_111600
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 kocka kvasníc
  • 2 dcl oleja
  • 7 lyžíc cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • nastrúhaná citronová kôra z 1 citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 ml teplého mlieka
  • lekvár (povidla)

Postup prípravy

1. Krok

Urobíme si z mlieka , cukru a droždia kvások..Počkáme 10 minút kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiešame cesto , pridaním žĺtok, múky soli zbytku cukru citrónovej kôry a vanilkového cukru..Pridáme aj olej ..Miesime kým sa nám cesto neoddeľuje od okrajov misky a kým nieje lesklé a hladké..

2. Krok

Po vymiesení cesto necháme čistou utierkou prikryté odpočívať na teplom mieste približne 45 minút..malo by zdvojnásobiť svoj objem..

3. Krok

Potom premiestnime na pracovnú dosku a zjemna vyvaľkáme. Vyvaľkané cesto nakrájame na štvorce , ktoré do stredu plníme lekvárom a potom 4 konci spojíme v jednom bode a vyformujeme buchtičku..Tú dáme na plech ktorý si dobre naolejujeme spojom nadol..druhú buchtičku urobíme takisto a pritlačíme ju k buchtičke vedľa nej..Takto buchty ukladáme vedľa seba..Samozrejeme oleja musí byť aj na spojoch dostatok aby sa nám nezlepili..

4. Krok

Keď máme buchiet plný plech naolejujeme aj vrch a necháme ešte aspoň 15 minút kysnút..Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 °C ..

5. Krok

Pečieme potom 35 _ 40 minút do zlatista..Ak si nieste istá či sú buchty hotové na spoji jednu uvoľnite a uvidíte či sa pekne oddelí a či už nieje cítiť droždím..Po upečení buchty potrite vodou v ktorej rozmiešate kryštáľový cukor..budú sa krásne lesknúť a nebudú tvrdé..Pomer je 1 dcl vody 3 lyžice cukru...Nechajte mierne vychladnúť a potom pred podávaním posypte práškovým cukrom..

IMG_20151007_111956

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...