reklama:

Pečené “mňamky ” buchty s lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
IMG_20151007_111600
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 kocka kvasníc
  • 2 dcl oleja
  • 7 lyžíc cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • nastrúhaná citronová kôra z 1 citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 ml teplého mlieka
  • lekvár (povidla)

Postup prípravy

1. Krok

Urobíme si z mlieka , cukru a droždia kvások..Počkáme 10 minút kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiešame cesto , pridaním žĺtok, múky soli zbytku cukru citrónovej kôry a vanilkového cukru..Pridáme aj olej ..Miesime kým sa nám cesto neoddeľuje od okrajov misky a kým nieje lesklé a hladké..

2. Krok

Po vymiesení cesto necháme čistou utierkou prikryté odpočívať na teplom mieste približne 45 minút..malo by zdvojnásobiť svoj objem..

3. Krok

Potom premiestnime na pracovnú dosku a zjemna vyvaľkáme. Vyvaľkané cesto nakrájame na štvorce , ktoré do stredu plníme lekvárom a potom 4 konci spojíme v jednom bode a vyformujeme buchtičku..Tú dáme na plech ktorý si dobre naolejujeme spojom nadol..druhú buchtičku urobíme takisto a pritlačíme ju k buchtičke vedľa nej..Takto buchty ukladáme vedľa seba..Samozrejeme oleja musí byť aj na spojoch dostatok aby sa nám nezlepili..

4. Krok

Keď máme buchiet plný plech naolejujeme aj vrch a necháme ešte aspoň 15 minút kysnút..Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 °C ..

5. Krok

Pečieme potom 35 _ 40 minút do zlatista..Ak si nieste istá či sú buchty hotové na spoji jednu uvoľnite a uvidíte či sa pekne oddelí a či už nieje cítiť droždím..Po upečení buchty potrite vodou v ktorej rozmiešate kryštáľový cukor..budú sa krásne lesknúť a nebudú tvrdé..Pomer je 1 dcl vody 3 lyžice cukru...Nechajte mierne vychladnúť a potom pred podávaním posypte práškovým cukrom..

IMG_20151007_111956

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?