Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečená bravčová krkovička na rozmaríne s dusenou červenou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
20141016_131042[1]
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

Toto  jedlo  zbožňujem.S  knedľou alebo  s  pečenými  zemiakmi.

20141016_071438[1]20141016_131134[1]10689768_10203848274121519_8687002714827722102_n

reklama:

Suroviny

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • pár vetvičiek rozmarínu
  • grilovacie korenie
  • 3 cibule
  • soľ
  • Dusená červená kapusta:
  • 1 stredná hlávka červenej kapusty
  • 2 cibule
  • cukor
  • soľ
  • ocot
  • olej
  • rasca
  • tymián
  • 2 lyžice hrubej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčovú krkovičku si umyjeme a osušíme.celú potrieme soľou a grilovacím korením. Dáme na plech na ktorý si predtým vyložíme mesiačikmi cibule. na vrch dáme pár vetvičiek rozmarínu.

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C najskôr 25 minút, potom podlejeme vodou , prikryjeme a ďalej pečieme 1,5 hodiny.Potom pichneme do krkovičky ihlicu a sledujeme či nám vyteká čistá šťava alebo ešte ružovkavá.Ak tečie ružovkavá tak ešte dopekáme 15 minút a potom znovu skontrolujeme.

3. Krok

Ak nám vyteká čistá šťava potom ešte odokrytú krkovičku zapečieme ..cca 10 minút teplotu zvýšime na 200 °C.

4. Krok

Teraz si urobíme kapustu.Na rozpálenom oleji si urobíme s cukru karamel..3 lyžice cukru upálime na bledohnedý karamel, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Keď je cibuľa opražená pridáme narezanú kapustu.Osolíme , okoreníme,pridáme rascu a tymián a prikryté dusíme do mäkka.

5. Krok

Keď je kapusta mäkká prevoňaná koreninami za stáleho miešania ju poprášime hrubou múkou a ešte prevaríme.Kapusta sa nám pekne spojí so šťavou.dochutíme ju podľa svojej chuti octom cukrom a soľou.

6. Krok

Výpek z krkovičky si precedíme , a to, čo nám zostane v sitku ešte primiešame k udusenej kapuste.

7. Krok

Dúfam že vám bude chutiť.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30445 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.