Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pavlova s trojitým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pavlova s trojitym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
likechocolate.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Pusinkový základ:
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica škrobu (gustin)
  • 1 lyžička octu alebo citrónovej šťavy
  • Krémy:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 150 g mrazených čučoriedok
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica škrobu
  • 50 g tmavej čokolády 60 % kakaa
  • 100 g bielej čokolády
  • 1 vanilkový cukor
  • čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 180 ° C a na papier na pečenie nakreslite 4 rovnaké kruhy s priemerom 18 cm a ponechajte medzi nimi dostatočný priestor (min. 2 cm). Otočte papier hore dnom a dajte ho na plech ..prípadne na viac plechov..

2. Krok

Bielky zmiešajte so soľou, a šľahajte ich kým nevznikne pena... Potom po troškách pridávajte cukor a miešajte pri maximálnej rýchlosti, kým sa všetok cukor nerozpustí, a ušľahajte tuhý sneh.. Pridajte ocot a škrob a krátko premiešajte.

3. Krok

Rozdeľte sneh na 4 rovnaké časti. Vo vnútri nakreslených kruhov vytvarujte základy - najjednoduchšie je ich urobiť z cukrárskym vreckom, ale môžete použiť aj lyžicu alebo stierku.

4. Krok

Teraz znížime teplotu v rúre na 140 ° C a základy pečieme asi 60 minút. Kruhy sú hotové, keď napučia a začnú na okrajoch trochu praskať a dajú sa odlepiť od papiera. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.

5. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a rozdelíme na 4 časti..

6. Krok

Čučoriedky varíme na miernom ohni s cukrom, kým sa cukor nerozpustí a čučoriedky nepustia šťavu. Potom ich pretlačte cez sito, aby ste sa zbavili šupky - čučoriedky pretlačte cez sito chrbtom lyžice, aby ste ich využili naplno. Túto tekutinu zmiešajte s citrónovou šťavou a škrobovou múčkou a znova povarte, kým nedosiahne džemovú hustotu, asi 5 min. Ochlaďte na izbovú teplotu a jemne vmiešajte 1/4 šľahačky.

7. Krok

Tmavú a bielu čokoládu rozpustíme osobitne nad parou alebo v mikrovlnnej rúre, mierne ochladíme a potom každú primiešame do štvrtiny šľahačky.

8. Krok

Do zvyšnej šľahačky vmiešame vanilkový cukor.

9. Krok

Prvý pusinkový kruh položte na servírovací tanier a naneste naň krém z tmavej čokolády. Potom príde druhý kruh a čučoriedkový krém. Potom tretia pusinka a krém z bielej čokolády a nakoniec posledná pusinka, na ktorú natriete šľahačku. Krémy nanesiete najkrajšie, ak ich vytlačíte z cukrárskeho vrecka alebo obyčajného mikroténového vrecka s odrezaným rohom.

10. Krok

Nakoniec ozdobte celý zákusok podľa želania - napríklad trochou rozpustenej alebo nastrúhanej čokolády alebo čerstvými čučoriedkami. Uchovávajte v chlade.

reklama:

Poznámka:

 Čučoriedky v recepte môžete nahradiť napríklad aj malinami, jahodami, lesnými plodmi alebo višňami .

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

485 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.