Parmezánové gnocchi

Kuchyňa:
Náročnosť:
Parmezánové
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 7m
  • Hotové Za: 17m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 150 g hrubej múky
  • 3 žĺtky
  • štipka soli
  • 500 g múčnych zemiakov uvarených v šupe
  • muškátový oriešok
  • 50 g masla
  • 100 g parmezánu
  • gustin

Postup prípravy

1. Krok

Zemiak uvarené v šupe si očistíme a nastrúhame n a jemnom strúhadle alebo zomelieme.Zemiaky by mali byť teplé.pridáme k nim aj nastrúhaný parmezán na tom istom strúhadle.

2. Krok

Vymiešame si maslo s vaječnými žĺtkami a drevenou vareškou vmiešame do zemiakov ešte za tepla.Vmiešame aj múku pridáme soľ aj muškátový oriešok. a vypracujeme jemné nelepivé cesto.

3. Krok

cesto si dáme na pracovnú plochu ktorú si posypeme gustinom a vyšúľame dlhý šúľok z ktorého odkrajujeme kúsky z ktorých formujeme gnocchi.

4. Krok

Každú gnocchi ešte pretlačíme vidličkou aby sa nám vytvoril typický vzor drážok.

5. Krok

Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode asi 7 minút..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?