Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paris-Brest neskutočný zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Paris Brest  neskutočný zákusok
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 85 g masla
  • 180 ml vody
  • štipka soli
  • 130 g polohrubej múky
  • 3 - 4 vajcia
  • Krém:
  • 330 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 4 žĺtka
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 60 g masla
  • ďalej potrebujete:
  • 200 g nuttely
  • 1 lyžica práškového cukru
  • Krakelin:
  • 65 g masla
  • 65 g cukru
  • 70 g hladkej múky
  • Taliansky maslový krém:
  • 100 g vaječných bielkov
  • 130 g cukru
  • 45 ml vody
  • 400 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme odpaľované cesto.Do hrnca si nalejeme vodu pridáme štipku soli a nakrájame maslo na kúsky.

2. Krok

Na strednom plameni zohrievame až kým sa maslo nerozpustí..Potom na chvíľu odložíme z plameňa a vmiešame múku s metličkou..vrátime na oheň a miešame až kým sa neuvarí hustá kaša a cesto sa nezačne odliepať od dna aj okrajov.asi 2 - 3 minúty..Miešame už drevenou vareškou.

3. Krok

Odstránime z ohňa, cesto presunieme do misky a necháme mierne vychladnúť..Potom postupne vmiešavame vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne do hladka premiešame.Počet vajec závisí od hustoty cesta..Cesto by nemalo byť ani riedke ani husté..Cesto miešame až kým nebude hladké a lesklé..

4. Krok

Cesto potom dáme do cukrárskeho vrecka s okrúlou dýzou s priemerom cca 10 - 11 mm..

5. Krok

Pripravíme si kraklin..Vymiesime si maslo s cukrom a s múkou do hladkej hmoty.Miesime rukou...

6. Krok

Hotové cesto si dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme ho..Asi na 1,5 až 2 mm.Vložíme na pár minút do mrazničky.

7. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie a cukrárskym vreckom striekame kolieska s priemerom 4 cm.Potom vyberieme krakelín z mrazničky a necháme pár minút pri izbovej teplote..Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom o trochu väčším ako sme striekali prvé a každé položíme na koliesko na papieri na pečenie a mierne pritlačíme.

8. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C - 200°C asi 30 - 35 minút bez toho aby sme otvárali dvierka.Zatiaľ si pripravíme puding.

9. Krok

Vyšľaháme si žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme škrob a spolu premiešame.

10. Krok

Privedieme mlieko do varu..Potom ho tenkým prúdom vlievame k vaječnej zmesi za stáleho šľahania..Keď je mlieko vmiešané dáme opäť na plameň a uvaríme hustý puding.

11. Krok

Keď puding trochu vychladne vmiešame ešte do teplého maslo..Potom prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

12. Krok

Pripravíme si taliansky krém.Do 75 g cukru a vodu i dáme do hrnca.Zvyšný cukor vyšľaháme z bielkami do snehu.Hrniec s cukrom a s vodou dáme na stredný plameň a skaramelizujeme.Karamel by mal zostať hustý.urobte skúšku na studený tanierik.

13. Krok

Do vyšľahaného snehu tenkým prúdom pridávame karamel za stáleho šľahania.Šľaháme až kým sa nevytvorí hustý krém..Necháme asi 5 minút vychladnúť a potom šľaháme znovu s tým že v troch fázach pridáme mäkké maslo izbovej teploty.

14. Krok

K vychladnutému pudingu primiešame taliansky krém a nakoniec vmiešame 130 g nutelly.Šľaháme pri nízkych otáčkach až kým krém nebude lesklý a hladký.

15. Krok

Nuttela ktorá nám zostala sa dá do cukrárskeho vrecka .A do druhého si dáme hotový krém.

16. Krok

Z upečených koliesok zrežeme vrcholce a naplníme krémom..Potom urobíme malú ďopku z nuttely, a znovu nastriekame krém.Prikryjeme vrchnáčikom ktorý sme odrezali.Vrch môžete zľahka posypať práškovým cukrom.

1

2

3

Shu s zavarnym kremom i malinoi 5.jpg Shu s zavarnym kremom i malinoi 6.jpg Shu s zavarnym kremom i malinoi 7.jpg

Klubnichnyi tart s zavarnym kremom 4.jpg Klubnichnyi tart s zavarnym kremom 5.jpg

Choko covered nougat 1.jpg

Tort s prosloikoi iz chizkeika 2.jpg

Shu paris brest 1.jpg Shu paris brest 2.jpg Shu paris brest 3.jpg Shu paris brest 4.jpg Shu paris brest 5.jpg Shu paris brest 6.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2395 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies