Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paris-Brest neskutočný zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
Paris Brest  neskutočný zákusok
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 85 g masla
  • 180 ml vody
  • štipka soli
  • 130 g polohrubej múky
  • 3 - 4 vajcia
  • Krém:
  • 330 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 4 žĺtka
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 60 g masla
  • ďalej potrebujete:
  • 200 g nuttely
  • 1 lyžica práškového cukru
  • Krakelin:
  • 65 g masla
  • 65 g cukru
  • 70 g hladkej múky
  • Taliansky maslový krém:
  • 100 g vaječných bielkov
  • 130 g cukru
  • 45 ml vody
  • 400 g masla

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme odpaľované cesto.Do hrnca si nalejeme vodu pridáme štipku soli a nakrájame maslo na kúsky.

2. Krok

Na strednom plameni zohrievame až kým sa maslo nerozpustí..Potom na chvíľu odložíme z plameňa a vmiešame múku s metličkou..vrátime na oheň a miešame až kým sa neuvarí hustá kaša a cesto sa nezačne odliepať od dna aj okrajov.asi 2 - 3 minúty..Miešame už drevenou vareškou.

3. Krok

Odstránime z ohňa, cesto presunieme do misky a necháme mierne vychladnúť..Potom postupne vmiešavame vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne do hladka premiešame.Počet vajec závisí od hustoty cesta..Cesto by nemalo byť ani riedke ani husté..Cesto miešame až kým nebude hladké a lesklé..

4. Krok

Cesto potom dáme do cukrárskeho vrecka s okrúlou dýzou s priemerom cca 10 - 11 mm..

5. Krok

Pripravíme si kraklin..Vymiesime si maslo s cukrom a s múkou do hladkej hmoty.Miesime rukou...

6. Krok

Hotové cesto si dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme ho..Asi na 1,5 až 2 mm.Vložíme na pár minút do mrazničky.

7. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie a cukrárskym vreckom striekame kolieska s priemerom 4 cm.Potom vyberieme krakelín z mrazničky a necháme pár minút pri izbovej teplote..Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom o trochu väčším ako sme striekali prvé a každé položíme na koliesko na papieri na pečenie a mierne pritlačíme.

8. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C - 200°C asi 30 - 35 minút bez toho aby sme otvárali dvierka.Zatiaľ si pripravíme puding.

9. Krok

Vyšľaháme si žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme škrob a spolu premiešame.

10. Krok

Privedieme mlieko do varu..Potom ho tenkým prúdom vlievame k vaječnej zmesi za stáleho šľahania..Keď je mlieko vmiešané dáme opäť na plameň a uvaríme hustý puding.

11. Krok

Keď puding trochu vychladne vmiešame ešte do teplého maslo..Potom prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

12. Krok

Pripravíme si taliansky krém.Do 75 g cukru a vodu i dáme do hrnca.Zvyšný cukor vyšľaháme z bielkami do snehu.Hrniec s cukrom a s vodou dáme na stredný plameň a skaramelizujeme.Karamel by mal zostať hustý.urobte skúšku na studený tanierik.

13. Krok

Do vyšľahaného snehu tenkým prúdom pridávame karamel za stáleho šľahania.Šľaháme až kým sa nevytvorí hustý krém..Necháme asi 5 minút vychladnúť a potom šľaháme znovu s tým že v troch fázach pridáme mäkké maslo izbovej teploty.

14. Krok

K vychladnutému pudingu primiešame taliansky krém a nakoniec vmiešame 130 g nutelly.Šľaháme pri nízkych otáčkach až kým krém nebude lesklý a hladký.

15. Krok

Nuttela ktorá nám zostala sa dá do cukrárskeho vrecka .A do druhého si dáme hotový krém.

16. Krok

Z upečených koliesok zrežeme vrcholce a naplníme krémom..Potom urobíme malú ďopku z nuttely, a znovu nastriekame krém.Prikryjeme vrchnáčikom ktorý sme odrezali.Vrch môžete zľahka posypať práškovým cukrom.

1

2

3

Shu s zavarnym kremom i malinoi 5.jpg Shu s zavarnym kremom i malinoi 6.jpg Shu s zavarnym kremom i malinoi 7.jpg

Klubnichnyi tart s zavarnym kremom 4.jpg Klubnichnyi tart s zavarnym kremom 5.jpg

Choko covered nougat 1.jpg

Tort s prosloikoi iz chizkeika 2.jpg

Shu paris brest 1.jpg Shu paris brest 2.jpg Shu paris brest 3.jpg Shu paris brest 4.jpg Shu paris brest 5.jpg Shu paris brest 6.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies