reklama:

Parený trojboj…

Kuchyňa:
Náročnosť:
IMG_20150817_112019
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 50m
  • Varenie: 12m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 40 g droždia
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 žĺtka
  • 1 celé vajce
  • 4 dcl mlieka
  • 1 maslo
  • na plnku :
  • mak, granko,škorica
  • levár

Postup prípravy

1. Krok

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.keď nám kvasnice naskočia vypracujeme z múky kvásku vajec a soli cesto..

2. Krok

Necháme kysnúť cca 40 minút.Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a do stredu dáme lekvár..spojíme do guľky a ukladáme na plech aby nám ešte buchty podkysli. Necháme 15 minút prikryté odpočívať.

3. Krok

Paríme 12 minút prikryté.Potom vyberieme a potrieme maslom alebo olejom aby nám neobschli.

4. Krok

Pred podávaním polejeme maslom a posypeme plnkou ktorá nám najviac chutí..

IMG_20150817_102726

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?