PARENÉ BUCHTY PLNENÉ OVOCÍM

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
300917_298136180206346_715266544_n
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • cesto: 500 - 550g polohrubej múky,
  • 1/2 kocky čerstvého droždia (20g),
  • 5 lyžíc oleja,
  • štipka soli,
  • 3 lyžice kryštálový cukor,
  • 300ml vody
  • - čerstvé ovocie (jahody, marhule, slivky)
  • - olej na natieranie buchiet aj panvice
  • - rozpustené maslo na poliatie buchiet na tanieri
  • - cukor, kakao, mak alebo orechy na posypanie na tanieri

Postup prípravy

1. Krok

zo 100ml teplej vody, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások a zamieste si mäkké cesto.

2. Krok

Múky najskôr 500g a potom prisýpam podľa potreby.

3. Krok

Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkám ho na pomúčenej doske, radielkom rozdelím na 4 rovnako široké pásy a potom každý pás na 4 častí (16 štvorcov).

4. Krok

Na každý dám ovocie (ja som dala polovicu marhule), zabalím do buchtičky, nechám asi 30 min. podkysnúť a potom ich naparím.

5. Krok

Na tanieri polejem rozpusteným maslom a posypem kakaom, makom alebo orechami, ktoré zmiešam s práškovým cukrom.

6. Krok

a tu prikladám to netradičné parenie podla receptu,mám to vyskúšané je to super...su tie buchtičky také iné...také mňamkové:.

7. Krok

Buchty naukladám do vymastenej hlbokej teflonovej panvice tak, aby sa navzájom nedotýkali, každú zvlásť dobre pomastím aj zvrchu, podlejem asi 100ml vody, prikryjem pokrievkou tak, aby neunikalo veľa pary a dám na sporák poriadne rozovrieť, potom stíšim plyn (nie celkom) a parím cca 8 - 10 min. Všetka voda by mala vyvrieť a buchty by mali byť odspodu trochu pripečené (křupavé) Ak sa vám pripečú viac, nevadí. Treba si to otestovať na svojom sporáku, ja mám plynový a celkom dobre sa mi to robí.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?