Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

PARENÉ BUCHTY PLNENÉ OVOCÍM

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
300917_298136180206346_715266544_n
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • cesto: 500 - 550g polohrubej múky,
  • 1/2 kocky čerstvého droždia (20g),
  • 5 lyžíc oleja,
  • štipka soli,
  • 3 lyžice kryštálový cukor,
  • 300ml vody
  • - čerstvé ovocie (jahody, marhule, slivky)
  • - olej na natieranie buchiet aj panvice
  • - rozpustené maslo na poliatie buchiet na tanieri
  • - cukor, kakao, mak alebo orechy na posypanie na tanieri

Postup prípravy

1. Krok

zo 100ml teplej vody, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások a zamieste si mäkké cesto.

2. Krok

Múky najskôr 500g a potom prisýpam podľa potreby.

3. Krok

Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkám ho na pomúčenej doske, radielkom rozdelím na 4 rovnako široké pásy a potom každý pás na 4 častí (16 štvorcov).

4. Krok

Na každý dám ovocie (ja som dala polovicu marhule), zabalím do buchtičky, nechám asi 30 min. podkysnúť a potom ich naparím.

5. Krok

Na tanieri polejem rozpusteným maslom a posypem kakaom, makom alebo orechami, ktoré zmiešam s práškovým cukrom.

6. Krok

a tu prikladám to netradičné parenie podla receptu,mám to vyskúšané je to super...su tie buchtičky také iné...také mňamkové:.

7. Krok

Buchty naukladám do vymastenej hlbokej teflonovej panvice tak, aby sa navzájom nedotýkali, každú zvlásť dobre pomastím aj zvrchu, podlejem asi 100ml vody, prikryjem pokrievkou tak, aby neunikalo veľa pary a dám na sporák poriadne rozovrieť, potom stíšim plyn (nie celkom) a parím cca 8 - 10 min. Všetka voda by mala vyvrieť a buchty by mali byť odspodu trochu pripečené (křupavé) Ak sa vám pripečú viac, nevadí. Treba si to otestovať na svojom sporáku, ja mám plynový a celkom dobre sa mi to robí.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...