reklama:

Parená alebo varená knedľa

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
10015102_10201972865958207_8334680412862456032_o
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:25 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1Kg hrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžica soli
  • 30 g droždia
  • 4 dcl mlieka
  • 1 rožok
  • 1 lyžička kryštaľového cukru do kvásku

Postup prípravy

1. Krok

Urobíme si kvások z teplého mlieka , droždia a cukru.Počkáme kým nám kvasnice nenaskočia a potom vymiesime cesto..rožok si pokrájame na menšie kocky a primiesime k cestu.Necháme kysnúť 40 minút a potom si cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky.

2. Krok

Necháme znova 10 minút podkysnúť a potom bochniky vyšúľame do tvaru knedle..Môžete nechať aj guľatú knedlu ako robievali naše mamy a staré mamy.

3. Krok

Vyšúľanú knedľu necháme ešte 5 minút kysnúť.Pokiaľ nemáte doma parák dá sa vyrobiť za pomoci utierky alebo plátna.utierku rozprestrieme nad hrniec s vodou a po obvode previažeme pevným špagátom alebo drótikom.(Pozor ale aby vám konce utierky nepretŕčali a miesto chutnej knedle aby ste nemuseli hasiť vašu kuchyňu.))))

4. Krok

Počkáme kým nám v paráku nezovrie voda a potom vložíme knedľu nad paru a varíme 25 minút.Takisto môžete knedľu uvariť.25 minút v osolenej vode..

5. Krok

Hotovú ešte teplú knedľu napicháme vidličkou (aby vám nepopraskala.) a pretrieme olejom.(aby sa nevysušila.)

10547045_10201972870078310_2052434102919556653_o10549984_10201972869798303_2116253441853763217_o10710226_10201972867318241_572539816920458059_o10659120_10201972866518221_7096529666027851909_o10620240_10201972866878230_4457707987886764637_o10466961_10201972865438194_4194494861055105422_o

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?