reklama:

Panna cotta s citrusovou vôňou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Panna cotta s citrusovou vôňou
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 5m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Tmavá čokoládová vrstva:
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 125 g horkej čokolády
  • 2 lyžice cukru
  • kôra z citrusu podľa chuti (citrón, pomaranč alebo mandarínka)
  • Biela smotanová vrstva:
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 125 ml plnotučného mlieka
  • 2 čajové lyžičky želatíny v prášku
  • 2 lyžičky citrusového džemu
  • 1/2 šálky cukru

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu si rozlámeme na menšie kúsky.Rozvaríme si smotanu a nalámanú čokoládu pridáme,spolu s kôrou napríklad z pomaranča..Poháriky do ktorých chceme panna cottu pripraviť si položíme do nádoby, napríklad do zapekacej misky tak, aby boli naklonené a opatrne nalejeme čokoládu..Ak trochu zababreme od čokolády okraj pohára keď trochu zatuhne zotrieme to..Takto naliatu čokoládu dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny..

2. Krok

Želatínu podľa návodu na obale pripravíme v mlieku..Kasicky sa pripravuje tak, že sa nechá na 10 minút napučať a potom sa zahreje cca na 60 °C ..Šľahačku tiež prehrejeme pridáme do nej cukor aj 2 lyžice džemu pre chuť..Potom premiešame so želatínou a poháre kde je už zatuhnutá čokoláda vyplníme smotanouvou panna cottou..Samozrejeme nesmie byť smotanová zmes horúca pretože by sa vám čokoláda pustila a už by váš pohár nemal taký efekt ktorý sa snažíme dosiahnuť..

3. Krok

Preto odporúčam pred naliatím do smotanovej zmesi vyčkať kým nebude mať aspoň izbovú teplotu,a poháre s čokoládou dať na pár minút do mraziaku..

4. Krok

Hotové panna cotty necháme potom na 4 hodiny v chlade nech želatína urobí svoju prácu a potom dozdobíme podľa fantázie...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?