Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Panna cotta s citrusovou vôňou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Panna cotta s citrusovou vôňou
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 40min

reklama:

Suroviny

  • Tmavá čokoládová vrstva:
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 125 g horkej čokolády
  • 2 lyžice cukru
  • kôra z citrusu podľa chuti (citrón, pomaranč alebo mandarínka)
  • Biela smotanová vrstva:
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 125 ml plnotučného mlieka
  • 2 čajové lyžičky želatíny v prášku
  • 2 lyžičky citrusového džemu
  • 1/2 šálky cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu si rozlámeme na menšie kúsky.Rozvaríme si smotanu a nalámanú čokoládu pridáme,spolu s kôrou napríklad z pomaranča..Poháriky do ktorých chceme panna cottu pripraviť si položíme do nádoby, napríklad do zapekacej misky tak, aby boli naklonené a opatrne nalejeme čokoládu..Ak trochu zababreme od čokolády okraj pohára keď trochu zatuhne zotrieme to..Takto naliatu čokoládu dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny..

2. Krok

Želatínu podľa návodu na obale pripravíme v mlieku..Kasicky sa pripravuje tak, že sa nechá na 10 minút napučať a potom sa zahreje cca na 60 °C ..Šľahačku tiež prehrejeme pridáme do nej cukor aj 2 lyžice džemu pre chuť..Potom premiešame so želatínou a poháre kde je už zatuhnutá čokoláda vyplníme smotanouvou panna cottou..Samozrejeme nesmie byť smotanová zmes horúca pretože by sa vám čokoláda pustila a už by váš pohár nemal taký efekt ktorý sa snažíme dosiahnuť..

3. Krok

Preto odporúčam pred naliatím do smotanovej zmesi vyčkať kým nebude mať aspoň izbovú teplotu,a poháre s čokoládou dať na pár minút do mraziaku..

4. Krok

Hotové panna cotty necháme potom na 4 hodiny v chlade nech želatína urobí svoju prácu a potom dozdobíme podľa fantázie...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4219 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.