reklama:

Ovocný nepečený dezert

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
22
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Pre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu ako svieži letný dezert, s jemnou chuťou horkej čokolády a ideálny na tieto horúce dni aj ako dezert pre oslávencov, namiesto torty.

Suroviny

  • 900g tvaroh jemný mäkký
  • 300g smotana kyslá 16%
  • 1 balíček cukor vanilkový
  • 3 PL cukor práškový
  • černice
  • maliny
  • ríbezle
  • horká čokoláda (min. 75 % kakaa)

Postup prípravy

1. Krok

Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.

2. Krok

Formu vystelieme potravinárskou fóliou, alebo alobalom a dáme časť plnky (formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75) pridáme ríbezle.

3. Krok

Na ríbezle dáme plnku a roztopenú horkú čokoládu (s troškou masla, roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli) a dáme na chvíľku zamraziť, aby čokoláda stuhla.

4. Krok

Opakovane pridáme plnku.

5. Krok

A ovocie.

6. Krok

A nakoniec dáme zvyšok tvarohovej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Dáme zamraziť do mrazničky. Potom vyklopíme z formy a odstraníme alobal. Ľubovoľne ozdobíme. Prajem dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?