Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ovocná princezná

Kuchyňa:
Náročnosť:
Ovocná princezná
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém:
  • 360 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 3 lyžice gustinu (škrobu)alebo zlatého klasu
  • 2 lyžice cukru
  • 40 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g broskýň nakrájaných na plátky
  • Želé:
  • 250 g nakrájaných broskýň na plátky
  • 100 ml broskyňovej šťavy
  • 1 lyžica cukru
  • 3 lyžice gustinu
  • 1 lyžička rumu
  • 170 ml šľahačky na ozdobu

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krehké cesto.Vo veľkej mise zmiešame múku , maslo,šľahačku a cukor,vanilkový cukor .Vypracujeme cesto a vtlačíme do formy..zarovnáme ho napríklad pohárom a prepicháme vidličkou. plech 29 x 26 x 4 vložíme asi na 20 minút do mraziaka..Medzitým si vyhrejeme rúru na 170°C a po uplynutí 20 minút čo nám cesto odpočívalo v mraze ho šupneme do rúry a pečieme cca 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť vo forme..

2. Krok

Pripravíme si krém:Zmiešaním mlieka ,vajca a kukurčného škrobu.Miešame kým sa nám všetko neprepojí a potom dáme prevariť za stáleho miešania.*Pridáme aj cukor a varíme až do zhustnutia.

3. Krok

Ešte do teplého pudingu primiešame maslo a vanilkový cukor a miešame až kým sa cukor nerozpustí.Krém potom nalejte na plech už na vychladnutý korpus ..Broskyne si očistíme a ak nám vadí koža aj tej sa môžete zbaviť zabarením..Potom ich nakrájame na plátky asi 1 cm a tie zasypeme cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou..Počkáme chvíľu kým neabsorbujú cukor a potom ich vtláčame do krému.Potom vložíme zákusok na 1 hodinu do zatuhnutia do chladničky.

4. Krok

Pripravíme si želé: Rozmixujeme v mixéri broskyne bez šupy pridáme 100 ml šťavy ..Potom prelejeme do hrnca a dáme varič spolu s cukrom .V troche vody alebo šťavy si rozrobíme škrob a potom uvaríme hustý puding do ktorého po odstavení pridáme ešte rum.S týmto želatínovým krémom zalejeme zákusok necháme úplne vychladnúť..Pred servírovaním dozdobíme šľahačkou a broskyňami..

http://www.gospodarski.hr/Recipe/123/vona-princeza/936/#.VeWDHfbtlBc

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...