Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oškvarkové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 300 g mletých oškvarkov
  • 50 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 0,5 l mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 2 žĺtky
  • 100 g masla
  • rasca
  • 1 vajce na potretie
  • 3 lyžice mlieka na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

do múky rozdrobíme maslo ,pridáme žĺtky,soľ, a vopred pripravený kvások z mlieka a trochy cukru.Dobre vymiesime a necháme kysnúť na teple..najlepšie 1 hodinu.

2. Krok

rozvaľkáme na 1 cm a lyžicou potrieme mletými oškvarkami (ak sú oškvarky málo slané prisolíme) a cesto poprekladáme.Ak nemáte predstavu ako prekladať , tak najskôr si preložíme vrchnú časť k stredu, potom spodnú časť k stredu..a potom oba kraje tiež k stredu.cesto si otočte, aby bolo bez preložených koncov na druhú stranu a prikryte utierkou.

3. Krok

nechajte kysnúť cca 20 minút, potom porozťahujte rukami a znovu potrite oškvarkami a takisto preložte.toto ešte raz zopakujte po 20 minútach.Nechajte opäť podkysnúť.

4. Krok

Cesto zľahka vyvaľkajte a vykrajujte pagáčiky.pohárom alebo okrúhlym vykrajovátkom.

5. Krok

ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.na vrchu každého pagáčika urobte mriežku ostrým nožom ,a potrite vajcom .môžete pagáčiky posypať rascou alebo sézamom.

6. Krok

takto pripravené pagáče ešte nechajte na plechu 20 minút podkysnúť a potom pečieme pri 180 °C cca 25 minút.

7. Krok

po vybratí z rúry potrite mliekom , prikryte utierkou a nechajte 10 minút odpočívať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

32 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

72620 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: , , ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies