Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orieškový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
Orieškový
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 žĺtka
  • 200 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • Oriešková posýpka:
  • 2 bielky
  • 400 g lieskových orieškov
  • 2 lyžice rumu
  • 4 lyžice vody

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame si múku s práškom do pečiva ,cukor maslo a žĺtky a vypracujeme pevné cesto.Necháme v chladničke odpočinúť 30 minút..

2. Krok

Cesto natenko vyvaľkáme a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Vymiešame cukor , rum vodu v kastróliku na malom plameni.Medzitým si vymiešame vaječné bielka do tuhej peny a premiešame s pomletými orieškami.Nakoniec primiešame k orieškovej hmote veľmi jemne rumovú polevu..

4. Krok

Všetko nelejeme na cesto a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...