Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oreo Tvarohová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Oreo.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus 23 priemer:
  • 130 g horkej čokolády
  • 130 g masla
  • 165 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 70 g polohrubej múky
  • Plnka:
  • 18 ks oreo sušienok
  • 800 g tvarohu alebo mascarpone
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g čokolády
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička kakaa
  • 20 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto.Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

2. Krok

V miske si vyšľaháme maslo s cukrom do peny, potom po jednom pridáme vajcia a za každým poriadne premiešame.

3. Krok

Potom pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu, premiešame a zľahka vmiešame múku.Vznikne nám hladké cesto, ktoré si odložíme bokom.

4. Krok

Tvaroh alebo mascarpone s zmiešame s kyslou smotanou a pridáme vanilkový aj práškový cukor.Premiešame dohladka a potom vmiešame jedno po druhom vajcia.

5. Krok

Z tejto plnky si odoberieme 1/3 a vmiešame do nej roztopenú a vychladnutú čokoládu 50 g.

6. Krok

Do maslom vymaznej odopínacej tortovej formy nalejeme cesto.Na cesto poukladáme oreo sušienky. Nalejeme jednu polovicu bielej plnky, potom navrstvíme opatrne čokoládovú plnku, a do poslednej vrchnej vrstvy pridáme nadrobno zmixovné oreo sušienky.(cca 5 - 6 ks)

7. Krok

Takto pripravenú tortu vložíme do predhriatej rúry na 160°C .Na dno rúr položíme nádobu s vodou a pečieme asi 60 minút.

8. Krok

Po upečení skontrólujeme tortu ..Po potrasení by sa mal stred ešte triasť.Rúru vypneme a necháme ešte 30 minút vo vypnutej rúre pomaly chladnúť.

9. Krok

Po 30 minútach necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a potom vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

10. Krok

Na zdobenie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškových cukrom.Šľahačku si rozdelíme a do jednej časti vmiešame kakao.Dáme si do cukrárskeho vrecka a fantázii sa medze nekladú..)))Nakoniec prizdobíme nastrúhanou bielou čokoládou alebo hoblinkami z bielej čokolády.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7642 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies