reklama:

Orechovo marcipánové srdiečka

Kuchyňa:
Náročnosť:
531057 960x720 walnussherzen
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 1:20 h
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 1:40 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • 60 g vlašských orechov najemno nastrúhané
  • 300 g hladkej múky
  • 400 g marcipánu
  • práškový cukor na pracovnú dosku
  • marhuľový džem na naplnenie
  • orechy na ozdobenie

Postup prípravy

1. Krok

Maslo s práškovým cukrom, s vanilkovým cukrom a so žĺtkami rozrobíme, prisáme mleté vlašské orechy a postupne zapracovávame múku , až nám vznikne hladké cesto.To dáme na 1 hodinu do chladničky odpočinúť..

2. Krok

Z cesta na múkou vysypanej pracovnej doske vyvaľkáme tenký plát , a vykrajujeme srdiečka ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 170°C 15 - 20 minút.Svetložlté sú srdiečka keď sú upečené.

4. Krok

Z marcipánu tiež vyvaľkáme tenký plát na práškovým cukrom vysypenaje doske a vykrajujeme srdiečka..Tie priliepame k upečeným a vychladnutým polovičkám ..Lepíme ich džemom .Marcipánovú časť ponoríme do čokoládovej polevy , a ešte za tepla vkladáme orech..

634933-960x720-walnussherzen 531058-960x720-walnussherzen

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?