Orechovo-karamelová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Posledne
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 12m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4PL hnedý cukor
  • 4PL polohrubá múka
  • 70g mleté lieskovce alebo vlašské orechy
  • 50ml horúcej vody
  • Plnka:
  • 150g maslo
  • 397g salko- karamel ( jedna plechovica)

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh.

2. Krok

Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.

3. Krok

Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.

4. Krok

Opatrne vmiešame tuhý sneh.

5. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.

6. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier

7. Krok

Do hotového karamelu vmiešame maslo.

8. Krok

A vyšľaháme. Dostať už hotový karamel, alebo sa dá uvariť a to tak, že konzervu kondezovaného sladeného mlieka vložíme do hrnca s vodou a 2-2,5 hod. varíme aby skaramelizovala. Potom konzervu necháme vychladnúť a po otvorení dobre vychladnutý karamel vymiešame s maslom.

9. Krok

Roládu rozvinieme a natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády

10. Krok

A zvinieme. Potrieme vrch zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi. A dáme stuhnúť do chladničky.

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/orechovo-karamelova-rolada.html

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?