Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Mňamky-Recepty.sk
  • Recepty
  • Ochutnala som omeletu, ktorá bola ako obláčik a svieža zároveň. A to všetko vďaka tomuto malému triku!

Ochutnala som omeletu, ktorá bola ako obláčik a svieža zároveň. A to všetko vďaka tomuto malému triku!

reklama:
Omeleta tit.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Skvelé lahodné raňajky sú nielen najdôležitejším jedlom dňa, sú tiež spôsob, ako sa do náročného dňa dobre a s úsmevom naladiť. Miešané vajíčka sú klasika, ktoré sú na raňajky bežným pokrmom. Slávna francúzska kuchyňa nám už ale veľmi dávno predstavila spôsob, ako si jedlo na raňajky ozvláštniť a pripraviť si doma pokrm, ktorý chutí ako v reštaurácii. Kto by nemal rád omelety?

01.jpg

Recepty na skvelé omelety nájdeme už takmer všade, na internete, v časopisoch, ale aj v televízii. Najlepšie na tomto pokrmu je, že nie je náročný na prípravu a pridať si do neho môžete akékoľvek suroviny, ktoré máte radi.

Prinášame Vám niekoľko tipov, ako si doma pripravíte tie najlepšie omelety!

02.jpg

Pre nadýchané omelety miešajte vajíčka vždy s metličkou alebo vidličkou, nikdy nie s vareškou ani lyžicou. Vidlička Vám zaručí, že budú vajíčka dokonale premiešané a zároveň sa budú aj lepšie piecť. Tiež si môžete bielka a žĺtka oddeliť a premiešať ich zvlášť.

Najlepšie vajíčka na omeletu sú domáce, dodajú omelete krásnu žltú farbu a nezameniteľnú chuť. Ak si chcete pripraviť diétnu omeletu, oddeľte žĺtky a použite iba vymiešané bielky s mliekom.

Na nadýchanú omeletu stačí použiť len 1 vajce a 20 ml mlieka. Viac mlieka radšej nedávajte, aby ste nemali omeletu príliš vlhkú.

Pokiaľ máte radi netradičné tvary a radi v kuchyni experimentujete, použite formu v tvare srdca. Namiesto rastlinného oleja dajte na panvicu maslo.

Omeletu najprv pečte pri vysokej teplote, a keď Vám začne hnednúť, teplotu znížte. Omeleta potom bude krásne prepečená a vajíčkam dodá skvelú chuť.

Ak stále hľadáte recept na nadýchanú omeletu, vyskúšajte toto:

4 vajcia, 1,5 lyžičky krupice a trochu mlieka. Tento famózny recept na nadýchanú omeletu si okamžite zamilujete.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí priamo zbožňujú smotanu, určite vyskúšajte do omelety pridať tiež 2 polievkové lyžice kyslej smotany. Omeleta bude mať dokonalú smotanovú chuť.

Do cesta na omeletu skúste pridať kúsok masla alebo lyžičku rastlinného oleja. Tento trik vám zaistí, že sa omeleta nebude lepiť na panvicu.

Nebojte sa experimentovať.

Skúste si vytvoriť jedinečný recept na omeletu. Či už pridáte kúsok slaniny alebo obľúbenú zeleninu, vytvoríte netradičnú chuť a zároveň tak ozvláštnite každé raňajky nielen pre seba, ale pre celú Vašu rodinu.

Omeleta je jeden z najobľúbenejších raňajkových pokrmov v celej Európe. Vo Francúzsku má takmer každá rodina svoj jedinečný recept, tak prečo si od nich nevziať príklad?

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

10 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14388 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.