Obrátený hruškový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
20130901_131412
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Chutný a veľmi jednoduchý

Suroviny

  • Cesto: 4 vajcia,
  • 1 balíček vanilínového cukru,
  • 180 g práškového cukru,
  • 1 lyžička mletého zázvoru,
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 50 g masla
  • 6 lyžíc hnedého cukru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 kg hrušiek

Postup prípravy

1. Krok

Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme hnedým cukrom.

2. Krok

Hrušky ošúpeme, očistíme, nakrájame na rovnako veľké plátky a poukladáme na cukor. Posypeme škoricovým cukrom.

3. Krok

Vajcia rozdelíme a vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Do peny zapracujeme mlieko a olej. Prisypeme múku, prášok do pečiva, kakao a zázvor. Nakoniec do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

4. Krok

Cesto rovnomerne vylejeme na hrušky a dáme na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

5. Krok

Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme a nakrájame.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?