Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oblíž prst

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 obnoveny 5.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g masla
  • 10 vajec
  • 4 lyžice kakaa
  • 750 ml mlieka
  • 80 g vanilkového pudingu (zlatý klas)
  • 350 g práškového cukru
  • 150 g ríbezľového džemu
  • 2 vanilkové cukre
  • 5 lyžíc vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešajte 5 žĺtkov a 100 g práškového cukru do peny.Potom vyšľahajte 5 bielkov a 50 g práškového cukru do snehu.

2. Krok

K žĺtkovej zmesi pridáme 150 g polohrubej múky, 4 lyžice kakaa, a 5 lyžíc studenej vody spolu s práškom do pečiva.Všetko starostlivo premiešame.

3. Krok

pripravíme si plech , ktorý si vymastíme a jemne vysypeme múkou.Vylejeme naň pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

4. Krok

Kým sa cesto pečie pripravíme si plnku. Dáme si rozvariť asi 600 ml mlieka, a v ostatnom vymiešame vanilkový puding spolu s 5 timi žĺtkami.Keď sa mlieko rozvarí odstavíme ho z plameňa a pomaly vmiešame pudingovú zmes.Vrátime na oheň a na menšom plameni uvaríme hustý puding.Ten nám musí poriadne vychladnúť.

5. Krok

Maslo si vyšľaháme najskôr s cukrom (100g) do peny, a pridáme aj vanilkový cukor.Potom primiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladký krém.

6. Krok

Nad parným kúpeľom si vyšľaháme 5 bielok a 100 g cukru do tuhého snehu..Ak sa vám zdá byť sneh riedky pridajte viac cukru.

7. Krok

Na vychladnutú piškótu rozotrieme ríbezľový džem, potom natrieme žĺtkovú plnku a nakoniec rovnomerne navrstvíme bielkový sneh..Povrch zákuska ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

17 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26955 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.