Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nutelové veľhory

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_11
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 125 ml mlieka
  • 125 ml vody
  • 115 g masla
  • 1 lyžica cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 140 g polohrubej múky
  • 4 - 5 vajec
  • Plnka:
  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 - 5 lyžíc nutely
  • na polevu:
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200 °C.V stredne veľkom hrnčeku si privedieme k varu mlieko, vodu,maslo cukor a soľ..Keď sa nám mlieko začne variť pridáme múku, a znížime teplotu.Neustále miešame až kým sa nám hmota nezačne oddeľovať od okrajov a dna hrnca..Cesto si preložíme do misky a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

Potom začneme s ručným šľahačom prešľahávať a asi po 3 minútach začneme po jednom vajci pridávať..Za každým vajíčkom dobre premiešame. Cesto by nemalo byť ani veľmi husté ani veľmi riedke, musí mať konzistenciu takú aby sa nám dobre roztieralo na plech.

3. Krok

Po vymiešaní si ho rozdelíme na dve rovnaké časti.Pripravíme si plech na pečenie..cca 21 x21..Cesto navrstvíme na plech ktorý si predtým vymastíme, a pečieme každé zvlášť približne 25 minút dozlatista.

4. Krok

Kým nám pláty chladnú pripravíme si plnku. V mlieku uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť..Po vychladnutí miešame s ručným šľahačom spolu s vanilkovým cukrom a obyčajným cukrom podľa chuti. Miešame do hladka a potom po lyžiciach pridávame nuttelu..Zvlášť si vymiešame šľahačku s cukrom.

6. Krok

Na prvú vrstvu nášho odpaľovaného cesta navrstvíme nutelový krém, z druhého plátu odpaľovaného cesta pokryjeme vlny jemne šľahačkou , presne tou stranou kde sme natreli šľahačku pritlačíme k nutelovej plnke. Na vrch zase nanesieme nutelový krém a naň zas vrstvu šľahačky..zákusok sa nám krásne previaže.)

7. Krok

Dozdobíme čokoládovým toppingom alebo podľa vlastnej fantázie nastrúhanou čokoládou či škoricovým cukrom.

Screenshot_1

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22180 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.