Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečený tunel s broskyňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny tunel s broskynami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.recepttar.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 250 g mletých maslových sušienok
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 - 3 lyžice rumu
  • 50 ml studenej čiernej kávy
  • 20 celých sušienok
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 vanilkový puding
  • 3 dcl mlieka
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 6 polovíc broskýň z kompótu
  • 3 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

začneme obložením 30 cm dlhej srnčej formy potravinárskou fóliou tak, aby vyčnievala ponad okraje formy.

2. Krok

Do pomletých sušienok pridáme na kocky nakrájané maslo a rozdrobíme ich. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor a kakao. Vmiesime rum a po troche pridávame aj kávu (Dajte pozor, aby hmota nebola príliš mäkká alebo príliš tvrdá!) Formu naplňte ručne tak, že zakryjete všetky strany formy do hrúbky pol centimetra, ale nechajte dutinu v strede. Formu dajte do chladničky.

3. Krok

Pudingový prášok sa rozmieša v troche mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu a zalejeme rozmixovaným pudingom. Premiešame a povaríme do zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Mascarpone vymiešame dohladka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom zmiešame spolu s vychladeným pudingom.

4. Krok

Broskyne scedíme. Želatínu namočíme, vytlačíme, pripravíme ju podľa návodu na obale a zmiešame ju s krémom. Šľahačku vyšľahajte do tuha a potom po troškách pridávajte do krému .

5. Krok

Stierkou nanesieme do tunela polovicu vanilkového krému . Potom do stredu naukladajte broskyne do radu .. Zatrieme zvyškom krému a poukladáme do roviny celé sušienky, potom preložíme potravinárskou fóliou a odložíme na pár hodín do chladničky..

6. Krok

Pred podávaním preklopíme na tácku odstránime formu aj fóliu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

418 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.