reklama:

Nepečená broskyňová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Nepečená broskyňová torta
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g tvarohu
  • 375 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 15 g želatíny
  • 1 balenie piškót
  • 70 g marhuľového džemu
  • broskyne čerstvé alebo zavárané
  • 1 lyžica kakaa
  • trochu rumu
  • pár lyžíc mlieka
  • 150 g čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • napríklad čerešne na ozdobenie

Postup prípravy

1. Krok

Namočíme si želatínu do studeného mlieka a necháme ju 10 minút napučať.Potom ju zahrejeme cca na 60°C a primiešame ju k tvarohu spolu s 2 lyžicami cukru.Na dno tortovej formy poukladáme piškóty a jemne ich pokvapkáme mliekom.

2. Krok

Zalejeme polovicou tvarohovej zmesi a teraz si piškóty ktoré nám zostali pospájame marhuľovým džemom a pokladáme na tortu.Piškóty zvrchu pokvapkáme opäť mliekom do ktorého môžeme pridať aj trochu rumu.Medzi piškóty sem tam poukladáme aj na menšie kúsky nakrájané broskyne ..

3. Krok

Do zostávajúceho tvarohového krému primiešame kakao a navrstvíme na zlepené piškóty.Takto pripravenú tortu dáme na pár hodín do chladničky.

4. Krok

Po pár hodinách najmenej však 3 vyšľaháme smotanu na šľahanie s trochou cukru a navrstvíme na tortu.Môžeme si trochu šľahačky odložiť a vrch torty dozdobiť.

5. Krok

Vrch ozdobíme kúskami čokolády, a zostávajúcim ovocím..Podávame chladené...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?