Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebo na tanieri

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nebo na tanieri.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka polohrubej múky (250 ml)
  • 1/4 šálky zemiakového škrobu
  • 6 vajec
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • štipka soli
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Na namáčanie.
  • 2 šálky vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • šťava z polovice citróna
  • 2 štamprlíky alkoholu(vodka alebo rum či likér)
  • Čokoládová pena:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 tabuľka čokolády so 70% kakaa
  • 2 lyžice cukru
  • Pudingový krém:
  • 600 ml mlieka
  • 3 lyžice zemiakového škrobu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice cukru
  • 2 žĺtky
  • 125 g masla
  • Na potretie:
  • Džem kyslejší podľa chuti
  • Poleva:
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1/3 šálky mlieka
  • lyžička cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 160°C..Oddelíme s bielka od žĺtkov..Zmiešame múku so škrobom v miske.

2. Krok

V miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny.V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.K bielkovej pene pridáváme po yžiciach žĺtkovú zmes a premiešavame vareškou.Potom pomaly vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva.Vymiešame hladké cesto.

3. Krok

Tortovú formu alebo menší plech si vyložíme s papierom na pečenie.nalejeme cesto, a pečieme 30 minút bez ventilátora.Vyskúšame drevenou špajdlou či je cesto prepečené..Po vychladnutý rozrežeme na dve časti vodorovne.

4. Krok

Pripravíme si čokoládovú penu..Najskôr vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha..Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť.Po vychladnutí najskôr k šľahačke primiešame 2 lyžičky čokolády, premiešame a nakoniec vmiešame aj ostatnú čokoládu..vmiešame hladký krém.

5. Krok

Polovicu mlieka si dáme variť s cukrom.V druhej polovici rozmiešame múku so škrobom a so žĺtkami do hladka.Keď sa mlieko začne variť pomaly za stáleho miešania vlejeme múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

6. Krok

Maslo si vymiešame do peny, a potom po lyžiciach k nemu za stáleho šľahania pridávame vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.

7. Krok

Sirup si pripravíme tak, že dáme rozvariť vodu a do nej pridáme cukor a nakoniec alkohol a citrónovú šťavu.

8. Krok

Obe piškótu pofŕkame pripraveným sirupom.Na spodnú časť piškóty nanesieme krém,prikryjeme druhou časťou piškóty.Vrchnú piškótu potrieme kyslejším džemom a nanesieme čokoládovú penu.

9. Krok

Pre polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v mlieku.pridáme cukor a do hladka vymiešame.Necháme mierne ochladnúť a potom v tenkej vrstve opatrne nanesieme čokoládovú polevu na krém.

10. Krok

Takto pripravený zákusok dáme do chladničky úplne zatuhnúť aspoň na 2 - 3 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2166 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.