Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Napoleonka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Napoleonka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 4 žĺtka
  • 1 šálka ríbezľového džemu
  • 100 g vlašských orechov
  • kôra z polovice citróna
  • Snehová vrstva:
  • 6 bielok
  • 1,5 šálky práškového cukru
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • štipka soli
  • Krém:
  • 3 šálky mlieka
  • 4 lyžice múky hladkej
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • mandľové lupienky

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si preosejeme múku s práškom do pečiva a s vanilkovým cukrom.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtka a citrónovú kôru.

2. Krok

Maslovú zmes spojte s múkou a vymieste hladké cesto , ktoré zabalíte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky na 30 minút odpočinúť..

3. Krok

Pripravíme si krém...Polovicu mlieka zmiešame s vaječnými žĺtkami s múkou a so škrobom.druhú polovicu mlieka uvaríme spolu s cukrom.Keď sa nám mlieko varí uvaríme hustý žĺtkový puding .Ten necháme za občasného miešania vychladnúť..

4. Krok

Vymiešame maslo kým nieje nadýchané a potom primiešavame žĺtkový puding.Vznikne nám nadýchaná plnka ..

5. Krok

Snehová vrstva..Vaječné bielka by mali byť vychladené pridáme k nim štipku soli a pár kvapiek cuitrónovej šťavy a vyšľaháme do peny.. Potom pridávame po častiach práškový cukor a postupne nám vznikne tuhý bielkový sneh.Primiešame taktiež kukuričný škrob..Sneh je vtedy kvalitný keď sa vám tvoria vrchločeky..

6. Krok

PLech na pečenie si vystelieme papierom, a na pracovnej doske si z krehkého cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu naše krehké cesto..Prenesieme za pomoci vlačeka na plech.Natrieme ho ríbezľovým džemom a naň navrstvíme bielkový sneh..Na sneh vysypeme buď nasekané oriešky alebo mandľové lupienky.Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 100°C a pečieme pri pootvorených dvierkach najskôr 10 minút.Potom dvierka zatvorte zvýšte teplotu na 160 °C a pečte do zlatista cca 35 minút.

7. Krok

Upečený koláč nechajte vychladnuúť a prerežte na polovicu.na jednu naneste pripravený krém a potom preložte druhou polovicou.Potom nechajte aspoň 3 hodiny odstáť.))

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...