reklama:

Nakladaná cibuľka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Marinovannyi_luk_01 520x346
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 9m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Stále  je  väčší  problém  zohnať  menšiu  cibuľku  na   nakladanie.((

Môžete  použiť  aj  väčšiu  cibuľu  nakrájanú  na  menšie plátky..

Suroviny

  • 2 kg menšej cibuľky
  • nové korenie a klinčeky
  • šálka octu
  • 30 g soli
  • 45 g cukru
  • 0,6 litra vody

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si cibuľu očistíme..Je dobré na 40 minút ju namočiť do studenej vody, potom sa lepšie šúpe..Ak máte cibule väčšie prerežte ju na polovicu , alebo hneď na štvrtiny.

2. Krok

Z cibule si odložíme trochu čistejších šupín na farbu . očistenú cibuľu rozvaríme vo vode spolu s novým korením aj s klinčekmi...Povaríme 2 minúty a odstavíme..Počkáme kým vychladne a precedíme cez sitko .. vodu ešte necháme variť s pridaním šupín ďalšie 3 minúty..Potom scedíme od šupín , odmeriame si 0,6 zafarbenej vody,pridáme ocot a cukor so soľou a znovu rozvaríme .

3. Krok

Potom odstavíme a pridáme ocot..Zalievame poháre v ktorých máme už naukladanú cibuľku.

4. Krok

Môžete do každého pohára pridať pár kúskov korenia a kličekov..Poháre zavíčkujeme a sterilizujeme od bodu varu 8-9 minút..

Marinovannyi_luk_04-250x166Marinovannyi_luk_05-250x166Marinovannyi_luk_06-250x166Marinovannyi_luk_07-520x346Marinovannyi_luk_08-520x346

Marinovannyi_luk_09-520x346Marinovannyi_luk_10-520x346

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?