Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadia rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadia4.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:pleziruri.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 22
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod

Nadia.jpgNadia2.jpgNadia3.jpgNadia5.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškótové pláty:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžička rumu
  • štipka soli
  • Orechová piškóta:
  • 7 bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 250 g vlašských orechov
  • štipka soli
  • Krém:
  • 7 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • 3 lyžičky instantnej kávy
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • Poleva:
  • 100 g čokolády
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C..Opražíme si na suchej panvici orechy, môžete použiť aj rúru..Orechy by sa mali rozvoňať..

2. Krok

pripravíme si plech 36 x 25 a vyložíme ho s papierom na pečenie.Je dobré papier trochu vymastiť..

3. Krok

oddelíme si bielka od žĺtkov..V miske vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme rum a cukor a ušľaháme tuhý sneh.Ku snehu primiešame po jednom žĺtky.Miešame už len stierkou..Potom pridáme takisto múku..Polovicu cesta vylejeme na plech a roztiahneme stierkou..Pečieme cca 13 minút..Potom to isté urobíme aj s druhým plátom.

4. Krok

Keď máme pláty upečené nasekáme si orechy ..Vyšľaháme bielka so štipkou soli a potom pridáme cukor aušľaháme sneh..ku snehu primiešame rum, a potom múku a vlašské orechy..Vmiešame len stierkou..Hmotu vylejeme na ten istý plech ako sme piekli pláty a zarovnáme..pečieme pri 180°C asi 25 minút..Po upečení piškótu preklopíme odstránime papier a znovu otočíme..Takto necháme vychladnúť.

5. Krok

Maslovo kávový krém pripravíme tak, že si pripravíme vodný kúpeľ..V miske nad vodným kúpeľom šľaháme žĺtka s cukrom a mliekom..Miešame kým nám hmota nezbelie a nezhustne.Trvá to tak cca 7 - 8 minút.Potom ku krému pridáme kávu a vanilkový cukor..Poriadne premiešame kým sa zmes neprepojí odstavíme, a necháme vychladnúť.

6. Krok

Do vychladnutého krému po častiach zapracujeme maslo..Šľaháme kým plnka nieje nadýchaná a krémová.

7. Krok

Na plát piškóty natrieme polovicu krému, potom položíme orieškovú piškótu na ktorú rozotrieme druhú polovicu krému.Nakoniec preložíme druhý plát piškóty..Pripravíme si polevu..Rozpustíme čokoládu s mliekom a olejom a rozotrieme ju po povrchu zákusku..Takto necháme v chlade zatuhnúť.Minimálne 1 hodinu..

8. Krok

Môžete tiež rozdeliť krém na tri časti a treťou potrieť vrchný plát piškóty ktorý potom môžete posypať mletými orechmi.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

826 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.