Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Musaka

Kuchyňa:
Náročnosť:
151_7_s 1 1.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g baklažánov
  • 80 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 400 g paradajok
  • soľ
  • hnedý cukor
  • 600 g zemiakov
  • 500 ml mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • muškátový oriešok

Postup prípravy

1. Krok

Baklažán nakrájame na hrubšie plátky 1-1,5 cm, ktoré sú rozložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre 180 °C 30 minút domäkka.

2. Krok

Cibuľu si nakrájame na jemno a orestujeme na troche oleja, potom k nej pridáme mleté mäso a restujeme až pokým mäso nestratí ružovú farbu a nezatiahne sa..

3. Krok

potom osolíme a okoreníme a podlejeme vínom.Varíme cca 20 minút nezakryté..Medzitým si oblanšírujeme paradajky..Narežem na koži do kríža a vhodíme do vriacej vody..Necháme 30 sekúnd a vyberieme..Potom ich ľahko zbavíme kože..

4. Krok

Paradajky potom nakrájame na menšie kocky , alebo vymixujeme a pridáme k mäsku..Znova ochutíme soľou a povaríme znova 20 minút..Potom okoreníme a ak sa vám zdá omáčka od paradajok kyslá môžete pridať aj hnedý cukor.Potom vypnite zdroj tepla.

5. Krok

očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky 0,5 cm hrubé.zemiaky dáme zapiecť na 30 minút do rúry..

6. Krok

na vrstvu zemiakov príde vrstva mletého mäsa ,a nakoniec plátky baklažánov..

7. Krok

Všetko prelejeme bešamelom ktorý si pripravíme opražením múky na masle , a zaliatím mliekom..Omáčku prevaríme, ochutíme soľou korením a muškátovým orieškom..

8. Krok

Po preliatí musaky bešamelom, ju vložíme do vyhriatej rúry a pečiem ju pri 190°C 30 - 40 minút..Pred podávaním môžete posypať nastrúhaným tvrdým syrom...

9. Krok

Podáva sa aj horúca ale zvykne sa jedávať aj studená..

151_0_s.jpg

151_1_s.jpg

151_2_s.jpg

151_3_s.jpg

151_4_s.jpg

151_5_s.jpg

151_6_s.jpg

151_7_s 1.jpg

 

 

 

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...