Mrkvová roláda s mascarpone

Kuchyňa:
Náročnosť:
Mrkvová roláda
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 100 g polohrubej múky
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 2 mrkvy strednej veľkosti
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • štipka muškátového oriešku
  • štipka mletej škorice
  • plnka:
  • 250 g mascarpone
  • 2 - 4 lyžice cukru

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie a predhrejeme si rúru na 180 °C..

2. Krok

Umyjeme mrkvu a ošúpeme ju.Nastrúhame na hrubšom strúhadle..

3. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov a žĺtka si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.Potom pridáme múku s práškom do pečiva, všetky koreniny..

4. Krok

Potom vmiešame nastrúhanú mrkvu, a nakoniec bielkový sneh, ktorý si ušľaháme so štipkou soli.

5. Krok

Cesto dáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre za cca 13 minút..Po upečení okamžite preklopíme na vlhkú utierku a zrolujeme..Po vychlanutí odstránime papier na pečenie.Natrieme s mascarpone krémom...

6. Krok

Krém je veľmi jednoduchý..Mascarpone premiešame s cukrom..

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Karotten roulade_8890.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?