Mramorová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Mramorová bábovka
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 g mäkkého masla
  • 160 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna
  • 2 lyžice rumu
  • 6 žĺtok
  • 6 bielkov
  • štipka soli
  • 120 g cukru
  • 280 g polohrubej výberovej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 20 g kakaa
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

Naozaj mäkké maslo vymiešame so 160 g cukru a vanilkovým cukrom a s trochou citrónovej kôry spolu z rumom do krémova.. Oddeľte si vajcia. Vaječné žĺtky jedno po druhom vmiešame k maslovej zmesi.

2. Krok

vaječných bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny ,a potom primiešame 120 g práškového cukru a došľaháme do snehu..

3. Krok

Múku si preosejeme a pridáme k nej prášok do pečiva.taktiež si trochu ohrejeme mlieko.

4. Krok

Sitkom vysypeme trochu múky do maslovo žĺtkovej zmesi,pridáme trochu mlieka a zas vsypeme trochu múky a prilejeme mlieko.Toto urobíme v troch - štyroch krokoch a nakoniec drevenou vareškou primiešame sneh z bielkov.

5. Krok

Polovicu z cesta potom nalejeme do bábovkovej formy ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou.

6. Krok

Do druhej polovice cesta primiešame kakaový prášok..Potom vylejeme na bledé cesto a vidličkou alebo špajdlou mramorujeme..

7. Krok

Pečieme pri 180 °C 45 - 50 minút..Samozrejme preistotu kontrólujeme špáradlom...

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?