reklama:

Mramorová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Mramorová bábovka
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 g masla
  • 160 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 2 lyžice rumu
  • 6 žĺtkov
  • 6 bielkov
  • štipka soli
  • 120 g práškového cukru (do snehu)
  • 280g múky polohrubej
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 20 g kakaového prášku

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, vanilkovým cukrom , s citrónovou kôrou a s rumom do krémovita..

2. Krok

Oddelíme si vajcia , žĺtky od bielkov.Žĺtka jedno po druhom vmiešame do maslovej hmoty .

3. Krok

Bielka si vyšľaháme naskôr do peny so štipkou soli a potom pridáme cukor a šľaháme až do snehu..

4. Krok

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a tiež si mlieko trochu prihrejeme..Striedavo pridávame múku do maslovej hmoty, s mliekom..nakoniec drevenou vareškou jemne vmiešame bielkový sneh..

5. Krok

vymastíme si bábovkovú formu a vysypeme ju múkou..Nalejem polovicu cesta , a do druhej vmiešame kakao..Cesto potom vlejeme na svetlú časť a prebehneme vidličkou aby sa nám trochu vo forme prepojilo..

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 40 minút...skontrolujeme špáradlom..

7. Krok

Po upečení necháme ešte aspoň 10 minút vo forme a až potom vyklopíme..Podávame posypané práškovým cukrom..

mramorovka 425890-960x720-marmorkuchen-nach-frieda-klassische-art

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?