reklama:

Mortadela

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 1:40 h
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

tento recept má pôvod v Taliansku, tam vraj mortadelu robili v každej dedine, v každej rodine a každý mal svoj vlastný recept… tento recept je hlbokého socializmu keď sme na kolene robili všetko možné aj nemožné…. či má tento recept niečo spoločné s pôvodným talianskym netuším, ale jedlo je to dobré, lepšie ako kupovaná saláma 🙂

Suroviny

  • 500g bravčové mäso
  • 250g kuracie mäso
  • 150g mäkká papriková klobása
  • 3-4 vajcia
  • veľa cesnaku
  • 1KL červená paprika sladká
  • 1/2 KL červená paprika pálivá
  • 1/4 KL mleté čierne korenie
  • 1KL korenie štyroch farieb
  • soľ

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové mäso z plecka + kúsok prerasteného bôčika pomelieme. Kuracie mäso časť pokrájame na kocky a časť pomelieme. Celé korenie štyroch farieb podrvíme na hrubo, cesnak pretlačíme.

2. Krok

pomleté mäso, mäso pokrájané na kocky, ošúpanú klobásu pokrájanú na kocky, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.

3. Krok

Potom zmes ešte raz dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku, konce pevne uviažeme

4. Krok

mortadelu dáme do parného hrnca na 100 minút alebo môžeme variť ponorenú a zaťaženú vo vode cca 1,5 hodiny podľa veľkosti.

5. Krok

Mortadelu necháme vychladnúť, potom ju posypeme červenou paprikou a môžeme krájať.... je výborná ako súčasť studenej misy, ako pohostenie pre návštevu, ale aj ako rýchla večera alebo medzi dva chleby na výlet do prírody 🙂

6. Krok

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?