Morčacie stehno na kyslo

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Snímek 2919
  • Kusov: 1
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 55m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300g horné morčacie vykostené stehno bez kože
  • 400g koreňová zelenina (nakrájaná na kolieska)
  • 2ks bobkový list
  • po 4 ks, korenie nové, korenie čierne celé
  • podľa svojej chuti, soľ, cukor/ môže byť aj umelý, ocot
  • 1dl smotana na varenie
  • 3str. cesnak

Postup prípravy

1. Krok

Do vody dáme všetky koreniny a tiež ocot,cukor,soľ podľa svojej chuti, prevaríme ju. Do takej horúcej vody vložíme vykostené umyté stehno a potom pridáme zeleninu a necháme aspoň 24 hodín stáť,

2. Krok

Tak ako to je, dáme variť do mäkka. Mäsko vyberieme, šťavu zlejeme cez sito v ktorom nám zostane zelenina, vyberieme bobkový list..

3. Krok

Dáme mixovať dostaneme hustú kašu,zo zeleniny, ktorú dáme do hrnca k vývaru a dáme do nej smotanu a prevaríme...Môžeme podávať.

4. Krok

Pri bielkovinách na obed je dovolené kúsok chleba, ale toto sa dá zjesť aj bez, mäsko je chudé a omáčka nie je mastná,nepoužili sme ani trošku tuku,len,čo malo samotné stehno bez kože.Dobrú chuť!

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?