Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Morčacie ragu s kalerábom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
100_4334 (640x480)
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 60 dkg morčacích pŕs
  • soľ, čerstvo mleté korenie,
  • 2 PL hladkej múky
  • 10 dkg údenej slaniny
  • 1 zväzok petržlenovej vňatky
  • 3 dkg masla.
  • Ku kalerábovej omáčke potrebujeme:
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 60 dkg kalerábu
  • 1,5 dl smotany
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
  • 2 KL kremžskej horčice
  • 1 PL maizeny,

Postup prípravy

1. Krok

1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso. 2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista. 3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto. 4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút. 5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne. Ja som podávala s cestovinami a na vrch som ešte nasypala za hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňatky.

Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak je to ideálne jedlo na jar. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom. Aj týmto receptom ma inšpirovala pani redaktorka Stahl.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...