Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Morčacie prsia plnené sušenou slivkou a orechami s parmezánovou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
DSCN0354
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min

ešte  neviete  čo pripraviť  na  silvestrovskú večeru?

reklama:

Suroviny

  • morčacie prsia 1 kg
  • orechy (vlašské ,lieskové) podľa chuti 150g
  • syrokrém 3 kocky
  • sušená slivka
  • parmezán 100g
  • smotana šľahačková 250 ml
  • solamyl
  • soľ korenie
  • vegeta.
  • olej
  • grilovacie korenie
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 1 strúčik
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Morčacie prsia si nakrájame na rezene..jemne naklepeme osolíme a okoreníme..

2. Krok

pripravíme si orechovú plnku..Ja som použila lieskové orechy..tie som nasucho opražila na panvičke ,zbavila šupky v suchej utierke a najemno som ich zomlela..potom som orechy v mixéri zmiešala so syrokrémom a vytvorila som hladkú plnku.

3. Krok

Plnkou som potrela prsia a do stredu každého rezňa som dala 2 sušené slivky ktoré som si predtým namočila aby mi zmäkli..Slivky môžete namočiť aj do alkoholu, rumu alebo brandy alebo len do vody..)

4. Krok

Prsia si zrolujeme na také vrabčeky ktoré si buď to previažeme alebo si pomôžeme špáradlom, a dáme do pekáča a do trúby na 10 minút zatiahnuť.180°C.

5. Krok

Zatiaľ si pripravíme šťavu..Na oleji speníme cibuľu nasekanú na jemno,poprášime grilovacím korením a zalejeme vývarom.S touto šťavou zalejeme prsia a prikryjeme ..dusíme ešte 20- 25 minút v rúre do mäkka.

6. Krok

Výpek po dodusení zlejeme do kastrólika pridáme šľahačkovú smotanu a parmezán .necháme syr roztopiť a omáčku dochutíme podľa potreby..ak sa vám zdá byť omáčka riedka zahustite ju solamylom ,alebo syrokrémom..

7. Krok

Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6072 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.