reklama:

MOJE PRVÉ SLIVKOVÉ GULE

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
376816_480632091956753_748683688_n
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

fantastické…aj do mraziaka sme dali….

Suroviny

  • 400 g zemiaky
  • 100 g celozrnná špaldova múka
  • 1 PL zmäknuté maslo
  • 6 PL kryštálový cukor
  • 2 PL krupica
  • 12 ks slivky
  • škoricový cukor
  • 1 štipka soľ
  • 1 ks vaječný žĺtok
  • 60 g mletý mak
  • 2 PL maslo

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky v šupke uvaríme domäkka. varíme ich cca 30min. Po vychladnutí ošúpeme, pretlačíme na malé kusky a medzi prstami ich rozdrobime

2. Krok

pridáme múku, krupicu, maslo, 2 PL cukru, žĺtok a trochu soli. Všetko spolu spracujeme a cesto necháme odležať. Medzitým slivky umyjeme, vykôstkujeme

3. Krok

cesto vyvaľkáme ,nakrájame na 12 rovnako veľkých kúskov, do stredu dáme slivku, do nej trošku škoricového cukru a zabalíme ju. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 20 minút.

4. Krok

Nakoniec si pripravíme mak. Na suchej panvici opečieme mak s cukrom, pridáme maslo so škoricou. Gulky vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme makom.

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?