Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mleté mäso v slaninovom kabátiku

Kuchyňa:
Náročnosť:
294dd00a 3270 4579 b888 f3d2516c1358.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg mletého mäsa
  • 250 - 300 g na plátky nakrájanej slaniny
  • 1 - 2 cibule
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 100 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 3 - 4 lyžice strúhanky
  • 500 g húb ( dubáky ,alebo šampiňóny)

Postup prípravy

1. Krok

Nakrájame si huby na plátky a orestujeme ich potom najemno nakrájenej cibuľke s olejom .Osolíme a okoreníme.

2. Krok

Do misky si dáme mleté mäso ,strúhanku,nastrúhaný syr korenie podľa chuti ak máte radi výrazne chute dajte si provensálske korenie alebo akékoľvek výraznejšie..Poriadne všetko premiešame ..

3. Krok

zvlášť si nasekáme mozarellu na menšie kúsočky, a taktiež zmixujeme sušené paradajky ..

4. Krok

Použijeme podlhovastú formu ktorá je na srnčí chrbát alebo tú na štólu..

5. Krok

vystelieme dno najskôr slaninkou,tak, aby nám konce pretŕčali cez okraje..pripravenú mäsovú plnku si rozdelíme na tri časti. Prvú vrstvu nanesieme hneď na slaninové pláty..potom naukladáme nakrájanú mozzarellku so sušenými paradajkami..

6. Krok

Prekryjeme mäsovou plnkou..Teraz príde na rad vrstva zo šampňónov..Prekryjeme mäsovou perinkou..Všetko uzavrieme slaninou ktoá nám doteraz pretŕčala cez okraje formy..

7. Krok

Formu prekryjeme zvrchu papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C cca 1 hodinu..Potom odstráňte papier a zvrchu zapečte dochrumkava.

8. Krok

Samozrejme máte svoju fantáziu a môžete vrstvy nahrádzať tým čo máte radi..Nás poteší keď sa s nami podelíte s tým čo ste vymysleli...

9. Krok

Podávame so zemiakmi, alebo jednoducho s chlebíkom.

Celkovo  Slováci  majú  radi  fašírkové variácie..

či už  ako  karbonátky  alebo sekané  mäso  v  celku..

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies