Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Minion torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Minjon
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:

Suroviny

  • 1 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 2 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g pražených mletých lieskovcov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 3 Vrstva:
  • 5 bielkov
  • 150 g cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • Krém:
  • 15 žĺtkov
  • 15 polievkových lyžíc cukru
  • 100 g čokolády
  • 300 g masla
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc oleja

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech na pečenie veľkosť 20 x 33.Tú vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

najskôr si pripravíme mandle a lieskové orechy..oriešky pečieme v rúre a potom ošúpeme :.pôjde to ľahko keď budú dobre upražené..Ja ich dávam do utierky a trochu pošúcham.Šupinka sama odskočí..

3. Krok

mandle zalejeme horúcou vodou resp vriacou a potom ošúpeme..Tie potom tiež opražíme vo vyhriatej rúre..

4. Krok

Postup je rovnaký pri všetkých troch piškótach..Najskôr vyšľaháme bielka do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme na sneh..Potom opatrne vmiešame orechy alebo mandle a nakoniec 1 lyžicu múky..

5. Krok

Pečieme pri 180 °C 20 minút.

6. Krok

Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia.. Potom primiešame čokoládu.Keď sa zmes prepojím odstavíme a necháme úplne vychladnúť..Nakoniec primiešame maslo ktoré by malo mať rovnakú teplotu ako krém..

7. Krok

Plníme najskor plát vlašských orechov, potom mandlí a nakoniec lieskový plát. Potrieme celý zákusok s plnkou aj zvrchu aj po obvode..Dozdobíme Ďalej podľa vlastnej fantázie..Ak vám zostane krém skúste k nemu pridať ešte trochu rozpustenej čokolády a tak dozdobiť,alebo len jednoducho pofŕkajte vrch roztopenou čokoládou..

http://kolaci.eu/minjon-torta/

Autor: Adel Smajlovic

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...