Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini Jahodové charlotte

Kuchyňa:
Náročnosť:
46966392.jpg
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 4 stredné vajcia
  • kôra z jedného citróna
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 70 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 4 plátky želatíny
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 350 g jahôd
  • 70 ml jogurtu
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • práškový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200 °C.Pripravíme si dva plechy a vyložíme ich s papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov ..Žĺtka vyšľaháme s citrónovou kôrou, primiešame 30 g práškového cukru a vanilkový cukor.Bielka vyšľaháme zvlášť do peny a potom pridáme zvyšný cukor a ušľaháme sneh.Jednu tretinu nehu vmiešame do žĺtkovej zmesi , primiešame múku a potom zľahka znovu vmiešame zvyšný sneh.

3. Krok

Zmes cesta dáme do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie sriekame asi 5 cm dlhé piškóty.Tie pred pečením posypeme práškovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 8minút.

4. Krok

Po upečení necháme mierne vychladnúť a dáme dole z papiera.

5. Krok

Do studenej vody namočíme želatínu a pripravíme ju zvyčajným spôsobom..Čiže nechať napučať a zahriať..Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a dáme do chladničky.Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky.Pridáme k nim cukor a citrónovú šťavu s jogurtom..premiešame na pyré a potom primiešame aj želatínu a nakoniec vyšľahanú šľahačku.

6. Krok

Na pracovnú dosku (takú aby sa nám zmestila do chladničky si dáme potravinársku fóliu a poukladáme kovové krúžky na dezert.Poukladáme do každého zvnútra do okolo piškóty tak aby boli plochou stranou zvnútra..

7. Krok

Do cukrárskeho vrecka dáme pripravenú náplň a nastriekame najskôr na spoje a potom vyplníme celé vnútro krémom.

8. Krok

Pripravený dezert dáme do chladničky a najmenej 4 hodiny necháme chladiť tuhnúť.Potom charlotte jemne z foriem vyberieme a podávame dozdobené s jahodami.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...