Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini jablková štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mini jablkova strudla s vanilkovou omackou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.spar.at
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 balenie čerstvého štrúdľového cesta
  • 4 jablká kyslejšie
  • 1/2 citrónu
  • 100 g cukru + 1 lyžica
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g hrozienok
  • 50 g lieskových alebo vlašských orieškov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 75 g masla
  • 60 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 3 lyžice mlieka
  • Vanilková omáčka:
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Polovicu citróna umyte horúcou vodou, osušte, nastrúhajte kôrou a šťavu vytlačte. Hrozienka namočíme do teplej vody, vyžmýkame a nakrájame na malé kúsky. Lieskové orechy nasekáme nahrubo. Zmiešajte jablká s citrónovou kôrou a šťavou, ako aj s cukrom, vanilkovým cukrom a hrozienkami. V hrnci rozpustíme 40 g masla. Pridáme strúhanku, škoricu a 1 polievkovú lyžicu cukru a pražíme, kým strúhanka nie je zlatohnedá. Polovicu zmiešame s jablkami.

2. Krok

Predhrejte rúru na 200°C . Zvyšných 35 g masla rozpustite v hrnci na miernom ohni. Vajíčko a mlieko vymiešame do krémova. Navlhčite kuchynskú utierku, vyžmýkajte ju a položte na pracovnú dosku. Na kuchynskú utierku položíme plát závinového cesta, potrieme maslom - navrch položíme ďalšiu vrstvu, tiež potrieme a na vrch dáme tretiu vrstvu.

3. Krok

Cesto rozrežeme krájačom na pizzu na 9 obdĺžnikov a posypeme polovicou zvyšnej strúhanky. Naneste zmes vaječného mlieka na jednu dlhú a dve krátke strany. Na obdĺžniky rozložíme oriešky a potom jablkovú zmes, preložíme do strán a potom to celé pevne zabalíme. Závin natrieme trochou vaječne-mliečnej zmesi a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Celé to zopakujte so zvyšnými vrstvami.

4. Krok

Závin pečieme na strednej mriežke asi 15 až 20 minút, kým nie je cesto pekne hnedé. Necháme vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.

5. Krok

Vanilková omáčka Mlieko zohrejte, kým sa nezačne variť. Potom odstavte zo sporáka. Vanilkový struk vyškrabeme a dužinu a vyškrabaný struk pridáme do mlieka. Prikryjeme a necháme odstáť aspoň 20 minút. Mlieko opäť pomaly zohrejte, vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a vmiešame do zmesi, kým nezhustne. Do pohárov nalejte vanilkovú omáčku a vložte do nej rolky jablkovej štrúdle..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

265 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.