reklama:

Millefoglie al cioccolato

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
DSC_0159
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 3m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená “tisíc lístkov” a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.

Suroviny

  • 100 g horká čokoláda
  • 250 ml šľahačka
  • 2 PL cukor
  • 200 g jahody
  • mäta

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla) a vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?