Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Milky way

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_24
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 6 vajec
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky kukuričného škrobu
  • 1 1/2 šálky cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice oleja
  • Plnka:
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 šálky sušeného mlieka
  • 3/4 šálky cukru
  • 350 g masla
  • poleva:
  • 60 g mliečnej čokolády
  • 60 g horkej čokolády
  • 80 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 175 stupňov. Vyšľaháme bielka do tuha. Pridáme k nim cukor a šľaháme do snehu asi 2-3 minúty, potom pridajte žĺtky a premiešame ďalšie 2 minúty.

2. Krok

Keď sa vajcia a cukor dôkladne zmiešajú, pridajte olej a premiešajte ďalšiu minútu.

3. Krok

Múku, kakaový prášok zamiešajte a postupne pridávajte do vyšľahaných vajec. Všetko dôkladne vyšľahajte ručným šľahačom.

4. Krok

Vylejte na plech 25x30 cm ktorý si predtým vyložíte papierom na pečenie a ten ešte pretrite zľahka olejom.. Papier sa vám pekne prispôsobí plechu..

5. Krok

Teraz, ako upečiete piškótu záleží na vás. Sú dva spôsoby.. Môžete buď upiecť piškótu 30-35min ktorú prerežete na polovicu , alebo ako ja radšej rozdeľte cesto na 2 časti a pečieme 2 samostatné, tenké piškóty. Potom pečieme každú z nich po 10-12 minútach.. Piškóty necháme úplne vychladnúť.

6. Krok

Mlieko (tekuté, nie prášok), spolu s cukrom zohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Potom necháme vychladnúť.. Veľmi mäkké maslo,(odporúčam nechať cez noc mimo chladničky)) Vyšľaháme šľahačom do nedýchanej peny, potom pridáme. Nebojte sa, ak sa vám vytvoria hrudky..

7. Krok

Potom pridajte sušené mlieko a šľahajte asi 5 minút. Zmes by mala byť potom jednotná a bez hrudiek. Natrieme jednu časť piškóty krémom a druhou piškótou prikryjeme. Dáme potom do chladničky zatuhnúť.

8. Krok

Potom si pripravíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli. Teplú čokoládu potom vylejeme na vrch zákuska a dorovnáme stierkou. Necháme do druhého dňa v chlade..Podávame pri izbovej teplote..

http://gotowaniecieszy.blox.pl/html

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30387 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies