Micin koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
Micin koláčik
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 8 bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g nahrubo zomletých vlašských orechov
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 8 žĺtkov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 3 vanilkové cukre
  • 100 g nasekaných hrozienok
  • 100 g čokolády
  • 400 ml šľahačkovej smotany

Postup prípravy

1. Krok

Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha a potom za pridávania práškového cukru ušľaháme tuhý sneh..Opatrne potom vmiešame orechy a múku s práškom do pečiva..

2. Krok

pečieme pri 180 °c asi 20 minút..Potom necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežeme..

3. Krok

V troche mlieka si rozšľaháme žĺtka s múkou, ostatné mlieko dáme variť spolu s trochou cukru..Keď sa mlieko začne variť uvaríme hustý puding a ten za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

4. Krok

Vymiešame si maslo s práškovým cukrom a s vanilkovým cukrom do peny.Potom postupne primiešavame vychladnutý puding ..Šľaháme do nadýchaného krému..

5. Krok

Krém si rozdelíme na dve polovice..Do jednej pridáme namočené a nasekané hrozienka, a do druhej polovice roztopenú a vychadnutú čokoládu..

6. Krok

Nakoniec vyšľaháme 4 dcl šľahačky s cukrom podľa chuti a ozdobíme vrch zákuska..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?