reklama:

Metrový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_74
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Vďačný a je ho moc…

Suroviny

  • 4ks vajcia
  • 250 g pr.cukor
  • 10pl olej
  • 7pl vl.vody
  • 1prášok do pečiva
  • 250g hl.múka
  • 2pl kakao
  • plnka:
  • 500ml mlieka
  • 1,1/2 bal. zlatý klas
  • 250g maslo
  • 150g pr.cukor
  • 2-3pl rumu

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si dve formy na srnčí chrbát vymastíme ich a vysypeme múkou a môžeme pripraviť cesto,Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky,bielky vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky šľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej a vodu

2. Krok

Do múky pridáme prášok do pečiva a pomaly pridávame ku žĺtkom,naposled pridáme sneh z zľahka ho primiešame ku žĺtkovej mase , polovicu nalejeme do jednej formy a do druhej pridáme kakao a vlejeme do druhej formy a dáme piecť na 200st do zlata..

3. Krok

Plnka: do mlieka zavaríme zlatý klas a necháme vychladnú, .maslo vymiešame s cukrom do peny,pridáme aj rum a spolu vyšľaháme s kašou na jemný krém,potom korpusy pokrájame po rebrách a striedavo plníme takto,,, biely kúsok , lekvár,hnedý kúsok ,plnka,biely,lekvár,tmavý, plnka a takto naplníme všetky kúsky dokopy.potom potrieme aj povrch tunela plnkou a polejeme čokoládou ,rozpustenou nad horúcou vodou s cerou /tukom/

4. Krok

Počkáme 2-3 hodiny a môžeme ponúkať,dobrú chuť

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?